YO_Slider_7small YO_Slider_5small YO_Slider_4small

Hu2 Jazz ConneXion - Concert

2018
juni
24
2018
Door:The Young Ones
Locatie:Hulst - volgt

Muzikaal-culturele uitwisseling tussen Spanje & Nederland
Op 22, 23 en 24 juni 2018 komt het Spaanse jazzensemble “Proyecto Jazz for Kids” naar Hulst voor een muzikale ontmoeting  met “The Young Ones”:  centraal staat het opbouwen van internationale contacten, samen musiceren, een professionele Jazzimprovisatie én een afsluitend concert in een van Hulst’ mooiste stadstuinen. 

Proyecto Jazz for Kids
Het ensemble “Jazz for Kids” uit Huesca (Aragón, Spanje) bestaat  momenteel uit zo’n 100 muzikale jonge talenten en voor deze 1e  internationale ontmoeting komt er een 15-tal muzikanten naar Hulst. Hun  gemiddelde leeftijd is 16 jaar en hun focus ligt geheel op Jazzmuziek; gezien de enorme afstand tussen al de stadjes waar deze jonge mensen vandaan komen, komt de band ongeveer 1x  per maand bij elkaar voor een repetitie én tegelijkertijd een concert, dit alles onder de bezielende leiding van Dani Escolano. Kijk zeker op hun Facebookpagina om hen aan het werk te zien. 

The Young Ones
The Young Ones (55 muzikanten) timmeren nu bijna 30 jaar aan de muzikale weg, waarbij hun focus ligt op lichte muziek, van pop tot musical en van Bigband tot Jazz. Het orkest staat sinds kort o.l.v. Machiel de Kruijf,. De thuisbasis van de band ligt in Hulst, maar de muzikanten komen uit de gehele Zeeuws-Vlaamse regio.

Hu2 Jazz Connexion  - het project - 
Op initiatief van oud Zeeuwse muziekschool regiodirecteur Sandra de Smit (woonachtig in Zaragoza) werden de eerste contacten gelegd tussen beide ensembles. Al snel bleek er een groot enthousiasme over-en-weer te bestaan en vanaf juni 2017 zijn de eerste voorbereidingen van start gegaan voor: 

Hu2 = Huesca & Hulst

Via Skype-meetings zijn alle voorbereidingen voor een enerverend weekend uitgestippeld:  kennismaken met elkaar én met elkaars muzikale invloeden, het programmeren van 'social events’, waarbij de binnenstad van Hulst uitgebreid wordt bezocht, het ontdekken van de echte Zeeuwse cultuur door de Spaanse muzikanten bij gastgezinnen uit het Young Ones orkest onder te brengen en tot slot een spetterend concert met fraaie omlijsting in een van Hulst’ meest sfeervolle stadstuinen. 

Jazzmuziek
Graag willen we in het weekend de aandacht richten op m.n. Jazzmuziek en de hierbij behorende belangrijke improvisatievorm. Voor beide regio's, Zeeland en Aragón,  geldt dat wanneer men zich  op dit gebied nader wil scholen en/of het publiek hiervan wil genieten, je de provinciegrens over moet gaan om dit te kunnen realiseren. Vandaar dat we de in Hulst geboren en getogen (en oud Young Ones lid) – inmiddels professioneel saxofonist – Yoran Aarssen hebben gevraagd dit onderdeel voor zijn rekening te nemen.

Concert
Op zondag 24 juni om 12.00u worden in de  prachtige binnentuin, onder de toren van de Basiliek, de concertbezoekers ontvangen met een welkomstdrankje om daarna te genieten van een professioneel jazzconcert, waar zelfs een zeer jong GRL PWR combo acte de presence zal geven. Beide bands zullen daarna apart én samen m.n. jazzmuziek ten gehore brengen waar de rol van onze gastsolist Yoran Aarssen onontbeerlijk zal zijn. De binnentuin kan via de Bontehondstraat worden bereikt. Voorverkoop tickets verloopt via www.the-young-ones.com. of direct aan de tuinpoort.

Kaarten tekoop aan de ingang van de stadstuin vanaf 11:30uur.
Toegangskaarten losse verkoop: € 10,00 per stuk.
Volg ons via:
facebook    instagram    twitter    youtube 

Word Nu Donateur
Donateurs 13april tyo
 
Word Nu Donateur
Klik hierShoutbox

Schrijf ook iets
Door: Petra
13-04-2015 20:45

Afgelopen zaterdag genoten van alle muzikale talenten. Extra genoten van het slagwerk waarbij duidelijk te zien was dat ze er ook echt veel plezier in...

Door: Arno
12-04-2015 19:56

Beste leden, dirigent, bestuursleden en vrijwilligers, Van harte bedankt voor al jullie inspanningen! Het concert gisteren was er één  uit "het bo...

Door: Jorien
12-04-2015 14:34

Lieve Young Ones, Wat een prachtig concert gisteren! Natuurlijk super gastsolisten maar jullie speelden zelf ook geweldig. Het was genieten!

Door: E.Traas
12-04-2015 13:13

Best YoungOnes, gisteren was voor mij het hoogte punt tot nu toe.  Dat jullie goed waren wist ik al maar nu was geluid en licht ook prima in orde. Vo...

Door: John
21-12-2014 03:47

Lieve Young Ones, gefeliciteerd met de prestatie van vanavond. Het was een zeer geslaagde avond, iedereen bedankt voor zijn/ haar inzet de afgelopen m...

Door: Natasja
08-08-2014 12:26

Alweer 25 jaar The Young Ones, wat vliegt de tijd!! Leuk, dat er een reünie is...ik kom zeker langs om bij te kletsen en herinneringen op te halen 

Door: Peter
15-04-2014 07:25

Arno van harte met je welverdiende onderscheiding. Proficiat met het concert van afgelopen zaterdag.   PP Oostburg