The Young Ones met Martijn Fischer op Vestrock 2024
Young Ones in concert 2023
Young Ones in concert 2022
Young Ones in het Scheldetheater 2021

De eerste editie van Music-4-Fun! was een groot succes. The Young Ones organiseerden dit unieke evenement en kregen hierbij ondersteuning van Muziekschool Zeeland.

Ruim 30 kinderen in de basisschool leeftijd maakten kennis met een serie instrumenten in een ‘ instrumenten estafette’ . Klarinetten, saxofoons, trompetten en trombones  werden ontdekt en vol overgave bespeeld. Onder begeleiding van een klarinetdocent en Young Ones dirigent Machiel de Kruijf, werd al snel duidelijk dat samen muziek maken met als voornaamste doel plezier (Fun!) een regelrechte hit is. 

Ook tussen de instrumenten sessies door was er volop gelegenheid om nog andere muzikale terreinen te ontdekken: body percussion, een heus ‘emmer-orkest’  (trommelen op lege emmers) en een eigen muziekinstrument bouwen van tuinslang, trechters en allerlei toebehoren. Een lekkere lunch en een aantal muzikale spellen maakten de dag compleet.

Hoogtepunt van de dag was ongetwijfeld het slot evenement waar massaal aanwezige ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden konden genieten van maar liefst drie muzieknummers gespeeld door alle kids samen in een grote band. Het grootste applaus scoorden de kersverse muzikanten met de hit ‘ I Feel Good’ van James Brown.

Natuurlijk smaakt dit samenspelen bij veel kinderen naar meer. Daarom gaan The Young Ones verder met een wekelijkse “ Music-4-Fun! B@nd”. De kinderen gaan op dezelfde manier nog meer instrumenten ontdekken in een ‘muziek-club-setting’ waarin plezier centraal staat.

Binnenkort volgen er nog een aantal van deze Music-4-Fun! evenementen, waarbij The Young Ones hopen veel jonge kinderen de te kunnen laten kennismaken met de ‘fun’ die muziek te bieden heeft.


Volg ons via:
Facebook Instagram X YouTube