Young Ones in concert 2022
Young Ones in het Scheldetheater 2021
Young Ones in concert 2019
Hulst, 1 april 2020 (Bericht aan concertbezoekers die losse tickets hebben besteld)

Beste muziekliefhebbers,

Als gevolg van de Corona-crisis hebben The Young Ones hun muzikale activiteiten tijdelijk moeten onderbreken. Ook ons Young Ones Concert, wat gepland stond op 18 april, is omwille van de richtlijnen geannuleerd. Natuurlijk hebben we alle begrip voor de genomen maatregelen, immers ieders gezondheid is prioriteit nummer 1!

Het tijdelijk onderbreken van activiteiten en met name het annuleren van ons Young Ones Concert heeft flinke impact op onze organisatie:

  • Organisatorisch en muzikaal: we leven als orkest altijd toe naar dit jaarlijks hoogtepunt. Nagenoeg alle (repetitie-) activiteiten zijn gericht op dit unieke evenement.
  • Financieel: aan ons jaarlijks Young Ones Concert zijn een groot aantal elementen op financieel gebied direct of indirect gekoppeld. Hierbij valt te denken aan bepaalde subsidies, sponsoring en onze donateursactie. Het totaalresultaat van ons concert is bovendien benodigd om de structurele activiteiten gedurende het lopende muzikale jaar te kunnen financieren.
  • Onkosten: in de voorbereidingen richting dit concert worden er tal van kosten gemaakt, variërend van PR/drukwerk-kosten, muziek-arrangementen, contracten met solisten etc. Gelukkig kunnen we een deel van de kosten naar alle waarschijnlijkheid recupereren via de door ons afgesloten verzekeringen, echter een significant deel helaas ook niet.
Via deze brief vragen we jullie beleefd om begrip voor de moeilijke situatie die ontstaan is. Maar we bieden ook een oplossing!

Met in het achterhoofd de eeuwige slogan “The Show Must Go On”, zijn we afgelopen week druk geweest met de toekomst. Er zal zeker weer een “muzikaal leven” zijn na Corona en dus kijken we vooruit!

Trots kunnen we jullie melden dat we op 10 april 2021 opnieuw een Young Ones Concert hebben ingepland! En ondanks de enorme groeiende populariteit (+ stijgende prijzen…) en drukke agenda’s van onze solisten Emma Heesters en Henk Poort, hebben we ze bereid gevonden met The Young Ones op te treden volgend jaar! We kunnen dus ons publiek hetzelfde aanbieden als dit jaar. Een flinke ‘krachtsinspanning’, maar het is gelukt!

Jullie hebben voor het concert van 18 april kaarten gekocht in de losse verkoop.  We willen jullie natuurlijk voor de herkansing van ons concert op 10 april 2021 weer van harte uitnodigen! Omdat we met z’n allen in deze lastige situatie zijn beland willen we je volgend beleefd verzoek doen:

De door jullie gekochte kaarten blijven geldig voor 2021, maar wel met een bijbetaling van 50% van de ticketprijs.

Concreet: Jullie zullen in februari 2021 persoonlijk benaderd worden om toegangstickets te bestellen en kunnen dan voor 10,- EUR de nieuwe tickets kopen voor het Young Ones Concert 2021. We creëren zo een ‘win-win’; onze inkomsten om 2020 door te komen zijn geborgd en jullie als trouwe bezoekers kunnen we volgend jaar verwelkomen aan een speciaal tarief en je bent zeker van een plaatsje (de 2020 editie was uitverkocht).

Indien je niet wenst mee te werken aan ons voorstel, vragen we je een Email met verzoek tot restitutie (incl. naam en rekeningnummer), te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. vóór 18 april 2020. We zullen dan het bedrag van je bestelde kaarten (á 20 EUR/kaart) terugstorten.

We rekenen op jullie begrip in deze moeilijke en onzekere tijden!

Als Young Ones proberen we overigens, binnen de huidige richtlijnen en maatregelen, onze muzikaliteit in te zetten om af en toe een lichtpuntje te creëren:

Onze trompetsectie treedt al een paar zondagmiddagen op (op ruime afstand van elkaar) voor balkons en ramen van bejaardenhuizen en zorginstellingen om de bewoners wat op te vrolijken. Dat alles onder de naam “Happy Trumpets”.

Het Young Ones orkest is ook te zien op Youtube, alle muzikanten hebben thuis hun stukje partituur opgenomen. Na een stevig karwei van samenvoegen en monteren van alle filmpjes is er uiteindelijk een totaalresultaat gemaakt waarop de muzikanten samen te horen en te zien zijn: https://youtu.be/UXSIhL0ljO4

Wellicht volgt er nog meer, want ideeën blijven opborrelen!

Tenslotte wensen we jullie veel gezondheid toe en kijken nu al uit naar een muzikale ontmoeting!

Met vriendelijke groeten,

Bestuur The Young Ones
Volg ons via:
facebook    instagram    twitter    youtube