Young Ones in concert 2023
Young Ones in concert 2022
Young Ones in het Scheldetheater 2021

Nieuws

Wat een succesvolle middag op de Bierkaai!

The Young Ones, The Young B@nd! en beide Music-4-Fun!-B@nds kregen voor een groot publiek iedereen enthousiast. Wat een leuke afsluiting van ons muzikale seizoen! Op naar ons 35 jarig jubileum!

Gisteren vond de tweede editie van Music4Fun plaats! Het was opnieuw een geweldige, gezellige en leerzame dag vol plezier! We hadden maar liefst 26 enthousiaste kinderen van 4 verschillende basisscholen uit de gemeente Hulst. Daarnaast waren er drie leraren van de muziekschool Zeeland, samen met 7 leden van The Young Ones. Om de dag compleet te maken, hadden we ook nog eens 120 broodjes, knakworsten, kaas, pasta, pindakaas, 5 kg appels, bananen, cake, koekjes, zelfgemaakte "toeters" en echte blaasinstrumenten. Het was een fantastische muziekdag!
Kun je zingen, beatboxen of rappen? Speel je iedereen omver op jouw instrument of ben je juist een kei in het bespelen van een publiek als presentator? Dan zoekt orkest The Young Ones jou.

FLyer zoekt talent 2023

De muzikanten van The Young Ones treden jaarlijks op met bekende gastsolisten. Het bestuur kreeg in de loop der jaren ook steeds vaker de vraag of het orkest een optreden wilde geven met talenten uit de streek. In 2017 werd daarom de eerste editie van The Young Ones & Guests gehouden. Met succes, het aantal reacties was overweldigend.

Uit alle aanmeldingen werden tien muzikanten in alle leeftijden geselecteerd. Voor een volle zaal lieten ze alle muzikale genres voorbij komen. Van musicalhits en popmuziek tot ‘crooners’ en Nederlandstalige meezingers.

Groot repertoire
Omdat er in Zeeland zoveel talent zit en de reacties van publiek en solisten enthousiast waren, doen we dat graag nog eens over. We nodigen muzikaal talent in de breedste zin van het woord uit. The Young Ones hebben in de loop der jaren een groot repertoire opgebouwd en spelen muziek uit elk genre. De muzikanten hebben gastsolisten uit binnen- en buitenland begeleid. Van saxofoniste Candy Dulfer, pianist Jan Vayne en gitarist Jan Akkerman tot vocalisten zoals Johnny Logan, Karin Bloemen, Emma Heesters, Alain Clark en heel recent de zangeressen van OG3NE.

Bij een concert hoort ook een wervelende presentatie. Heb je de gave om bezoekers mee te laten dansen, maak je iedereen aan het lachen, haal je goocheltrucs uit of verras je iedereen met je muziekkennis? Dan zijn we ook op zoek naar jou!

The Young Ones & Guests wordt op zaterdag 25 november in De Halle in Axel gehouden. Talenten kunnen zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Omroep Hulst heeft een mooie reportage gemaakt van ons concert van vorige week. Naast interviews met de gastsolisten zijn er ook stukjes van het concert te zien. De reportage kan nog t/m dinsdag op Omroep Hulst bekeken worden of hieronder via YouTube:

https://www.youtube.com/watch?v=zaMc-UWeR1U

Drie geweldige zangeressen, een bevlogen presentatrice, een verrassende special guest en een volle zaal. Wat willen we nog meer? Helemaal niks, behalve u bedanken voor uw aanwezigheid en enthousiasme.

Het Young Ones Concert 2023 zit erop. De muziekstandaards zijn weer ingeklapt en zondag wordt het podium afgebroken, maar wij zitten nog even op een muzikale wolk. De muzikanten lieten onder leiding van dirigent Machiel de Kruijf zien waar ze de afgelopen maanden zo hard naartoe hebben gewerkt. De gastartiesten waren de kersen op de taart.

De drie zangeressen van OG3NE spetterden van het podium in Den Dullaert in Hulst af. Ze zongen hun grootste hits en sloten af met een energieke ABBA-medley. Presentatrice Irene Moors zorgde voor de sfeer in de zaal. Als extra verrassing kwam Dax Hovius als special guest naar Hulst. De zanger liet zien dat muziek van Elvis Presley en Frank Sinatra tijdloos is en voor alle leeftijden.

We kijken ondertussen alweer uit naar ons volgende concert. Op zaterdagmiddag 24 juni geven we een optreden in het centrum van Hulst. Meer informatie volgt binnenkort.

Kijk hier voor de foto's!
Vanavond speelde onze trompetsectie en basgitaar tijdens de jaarlijkse dodenherdenking in 't stadhuis in Hulst.

De eerste editie van Music-4-Fun! was een groot succes. The Young Ones organiseerden dit unieke evenement en kregen hierbij ondersteuning van Muziekschool Zeeland.

Ruim 30 kinderen in de basisschool leeftijd maakten kennis met een serie instrumenten in een ‘ instrumenten estafette’ . Klarinetten, saxofoons, trompetten en trombones  werden ontdekt en vol overgave bespeeld. Onder begeleiding van een klarinetdocent en Young Ones dirigent Machiel de Kruijf, werd al snel duidelijk dat samen muziek maken met als voornaamste doel plezier (Fun!) een regelrechte hit is. 

Ook tussen de instrumenten sessies door was er volop gelegenheid om nog andere muzikale terreinen te ontdekken: body percussion, een heus ‘emmer-orkest’  (trommelen op lege emmers) en een eigen muziekinstrument bouwen van tuinslang, trechters en allerlei toebehoren. Een lekkere lunch en een aantal muzikale spellen maakten de dag compleet.

Hoogtepunt van de dag was ongetwijfeld het slot evenement waar massaal aanwezige ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden konden genieten van maar liefst drie muzieknummers gespeeld door alle kids samen in een grote band. Het grootste applaus scoorden de kersverse muzikanten met de hit ‘ I Feel Good’ van James Brown.

Natuurlijk smaakt dit samenspelen bij veel kinderen naar meer. Daarom gaan The Young Ones verder met een wekelijkse “ Music-4-Fun! B@nd”. De kinderen gaan op dezelfde manier nog meer instrumenten ontdekken in een ‘muziek-club-setting’ waarin plezier centraal staat.

Binnenkort volgen er nog een aantal van deze Music-4-Fun! evenementen, waarbij The Young Ones hopen veel jonge kinderen de te kunnen laten kennismaken met de ‘fun’ die muziek te bieden heeft.

Afgelopen zondag heeft het orkest The Young Ones een bijzondere repetitiedag gehad. Een aantal bandleden van OG3NE kwam langs om samen met hen te repeteren voor het concert van 13 mei aanstaande. Voor The Young Ones was het een unieke kans om te leren van de ervaren muzikanten van OG3NE.

Tijdens de repetitiedag werden de verschillende nummers die op het programma staan voor het concert van 13 mei uitvoerig doorgenomen. De bandleden van OG3NE gaven tips en feedback op de muzikale uitvoering van The Young Ones.

Voor The Young Ones was het een zeer leerzame en inspirerende dag. Het concert van 13 mei belooft dan ook een zeer bijzondere avond te worden, waarbij The Young Ones met nog meer zelfvertrouwen en enthousiasme zullen optreden.

Het concert van The Young Ones met speciale gasten OG3NE zal plaatsvinden op 13 mei aanstaande. Kaarten zijn verkrijgbaar via onze website.

Bekijk hier de foto's!
WOW….
De eerste editie van Music-4-Fun op 6 april 2023 is volgeboekt.
Ruim 30 basisschool kinderen van de Nobelhorst gaan deze dag kennismaken met muziek en andere toffe activiteiten.

Denk je nou: hè daar had ik nou ook graag bij willen zijn? Noteer dan maandag 5 juni in je agenda voor de 2e editie.
Kom je ook naar onze gratis Music-4-Fun-dag op donderdag 6 april?
Zit jij in groep 4 t/m 8 en heb je zin in een leuke dag vol muzikale activiteiten?
Schrijf je dan snel in (vóór 15 maart) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. je naam en leeftijd.
Tijd&Locatie: 8u30-16u, Willem Alexanderstraat 10, Hulst
Deelname is helemaal gratis en inclusief lunch, drankjes en tussendoortjes!
Hopelijk zien we je 6 april!

The Young Ones

RSS
Volg ons via:
Facebook Instagram X YouTube