YO_Slider_7small YO_Slider_5small YO_Slider_4small

Nieuws

De kaartverkoop is gestart!
Voor slechts 7,50 in de voorverkoop of 10 euro aan de deur kunt u op zondag 24 juni komen genieten van een wel heel bijzonder concert!
Naast een erg mooie en bijzondere locatie, kunt u ook komen genieten van een erg bijzondere bezetting en een genre dat u normaal misschien niet van ons gewend bent. We zullen namelijk samen met Spaanse jongeren een bijzonder jazz repertoire neerzetten.
Het belooft in ieder geval nu al een erg leuk concert te worden.
De prijs is inclusief een welkomstdrankje.
Muzikaal-culturele uitwisseling tussen Spanje & Nederland
Op 22, 23 en 24 juni 2018 komt het Spaanse jazzensemble “Proyecto Jazz for Kids” naar Hulst voor een muzikale ontmoeting  met “The Young Ones”:  centraal staat het opbouwen van internationale contacten, samen musiceren, een professionele Jazzimprovisatie én een afsluitend concert in een van Hulst’ mooiste stadstuinen. 

Proyecto Jazz for Kids
Het ensemble “Jazz for Kids” uit Huesca (Aragón, Spanje) bestaat  momenteel uit zo’n 100 muzikale jonge talenten en voor deze 1e  internationale ontmoeting komt er een 15-tal muzikanten naar Hulst. Hun  gemiddelde leeftijd is 16 jaar en hun focus ligt geheel op Jazzmuziek; gezien de enorme afstand tussen al de stadjes waar deze jonge mensen vandaan komen, komt de band ongeveer 1x  per maand bij elkaar voor een repetitie én tegelijkertijd een concert, dit alles onder de bezielende leiding van Dani Escolano. Kijk zeker op hun Facebookpagina om hen aan het werk te zien. 

The Young Ones
The Young Ones (55 muzikanten) timmeren nu bijna 30 jaar aan de muzikale weg, waarbij hun focus ligt op lichte muziek, van pop tot musical en van Bigband tot Jazz. Het orkest staat sinds kort o.l.v. Machiel de Kruijf,. De thuisbasis van de band ligt in Hulst, maar de muzikanten komen uit de gehele Zeeuws-Vlaamse regio.

Hu2 Jazz Connexion  - het project - 
Op initiatief van oud Zeeuwse muziekschool regiodirecteur Sandra de Smit (woonachtig in Zaragoza) werden de eerste contacten gelegd tussen beide ensembles. Al snel bleek er een groot enthousiasme over-en-weer te bestaan en vanaf juni 2017 zijn de eerste voorbereidingen van start gegaan voor: 

Hu2 = Huesca & Hulst

Via Skype-meetings zijn alle voorbereidingen voor een enerverend weekend uitgestippeld:  kennismaken met elkaar én met elkaars muzikale invloeden, het programmeren van 'social events’, waarbij de binnenstad van Hulst uitgebreid wordt bezocht, het ontdekken van de echte Zeeuwse cultuur door de Spaanse muzikanten bij gastgezinnen uit het Young Ones orkest onder te brengen en tot slot een spetterend concert met fraaie omlijsting in een van Hulst’ meest sfeervolle stadstuinen. 

Jazzmuziek
Graag willen we in het weekend de aandacht richten op m.n. Jazzmuziek en de hierbij behorende belangrijke improvisatievorm. Voor beide regio's, Zeeland en Aragón,  geldt dat wanneer men zich  op dit gebied nader wil scholen en/of het publiek hiervan wil genieten, je de provinciegrens over moet gaan om dit te kunnen realiseren. Vandaar dat we de in Hulst geboren en getogen (en oud Young Ones lid) – inmiddels professioneel saxofonist – Yoran Aarssen hebben gevraagd dit onderdeel voor zijn rekening te nemen.
ticketsbutton
Concert
Op zondag 24 juni om 12.00u worden in de  prachtige binnentuin, onder de toren van de Basiliek, de concertbezoekers ontvangen met een welkomstdrankje om daarna te genieten van een professioneel jazzconcert, waar zelfs een zeer jong GRL PWR combo acte de presence zal geven. Beide bands zullen daarna apart én samen m.n. jazzmuziek ten gehore brengen waar de rol van onze gastsolist Yoran Aarssen onontbeerlijk zal zijn. De binnentuin kan via de Bontehondstraat worden bereikt. Voorverkoop tickets verloopt via www.the-young-ones.com. of direct aan de tuinpoort.

web Eflyer jazz
Na het Young Ones concert in april, kijken wij alweer uit naar de volgende! Deze keer verschijnt The Young Ones op het podium met niemand minder dan Lisa Lois. Dus reserveer maar alvast een plekje in de agenda op 24 november!
Hopelijk mogen wij u daar ook weer zien!


Gisteravond werd het orkest tijdens onze wekelijkse repetitie op aangename wijze verrast door de ambassadeur van de Rabobank Clubkas Campagne.

Iedereen die op ons heeft gestemd... BEDANKT!!!
Zaterdag 7 april was de tennishal van Den Dullaert voor een avondje even een echte disco. Naast een hoop discoklassiekers was onze gastsoliste, zangeres Romy Monteiro, natuurlijk niet weg te denken op deze avond. Of het nu een medley met de grootste hits van Whitney Houston is, het rustige maar oh zo mooie omarm me van Bløf of natuurlijk I Will Always Love you, als Romy het zingt is het altijd uniek.

De presentatie werd deze avond verzorgd door Marieke Elsinga. De uitbundige presentatrice kreeg zonder problemen gelijk de zaal aan het dansen en zingen. Maar niet alleen de zaal moest aan de bak. Ook het orkest en de dirigent werden door Marieke flink aan de tand gevoeld. Verder demonstreerde Marieke nog even hoe goed ze nog dwarsfluit kan spelen.

Ook voor de dirigent was het een bijzonder concert. Na 18 jaar The Young Ones heeft John Curfs besloten om het stokje door te geven. Uiteraard zullen wij hem ontzettend gaan missen, maar tegelijk kijken we al uit om met onze nieuwe dirigent, Machiel de Kruijf, samen te gaan werken.

Wij hebben enorm van de avond genoten, hopelijk jullie ook!

Romy Concert

Het jaarlijkse Young Ones Concert op 7 april aanstaande zal dit jaar doorgaan in de Tennishal in Hulst.


In verband met vergunningtechnische problemen tussen Den Dullaert en de Gemeente Hulst zijn The Young Ones genoodzaakt uit te wijken naar een alternatieve accommodatie. Deze situatie vergt van het orkest een flinke organisatorische aanpassing en helaas ook aanzienlijke extra kosten. Overigens zal de verplaatsing geen enkele invloed hebben op de show. Sterker nog, de zaal biedt meer ruimtelijke mogelijkheden, die natuurlijk ook benut zullen worden. Den Dullaert biedt de mogelijkheid podiummateriaal en stoelen te gebruiken.

In de tennishal zal een groot podium met spectaculaire lichtshow worden opgebouwd. Voor een optimale muzikale beleving is er een professionele geluidstechnicus aangetrokken. Het orkest zal samen met zangeres Romy Monteiro (The Bodyguard) en presentatrice Marieke Elsinga een afwisselend programma in Disco stijl brengen. Dansers van MBO Dans completeren het Disco gevoel.

Verplaatsing Young Ones Concert van Den Dullaert naar

Op 3 maart hebben we een concert gegeven bij Tragel Zorg in Clinge. Uiteraard was het publiek weer hartstikke enthousiast, en voor ons gelijk een goede try out voor het aankomende Young Ones concert op 7 april. 
In twee blokken lieten wij de bezoekers, voornamelijk bewoners van Stichting Tragel, een voorproefje horen van verschillende nummers die ook in april in Den Dullaert zullen klinken. Vele bekende nummers kwamen voorbij, en de sfeer zat er dan ook gelijk goed in. Dat belooft dan ook veel goeds voor volgende maand!
Wij gaan nog even de laatste puntjes op de i zetten, en dan volgende maand Den Dullaert op zijn kop zetten!

De kaartverkoop Young Ones Concert 2018 gestart!

Stilzitten gaat niet lukken tijdens het Young Ones Concert 2018. In de Noordhal van Den Dullaert in Hulst klinkt zaterdag 7 april disco!

Bij zo'n feestelijk thema horen spetterende gastartiesten en die hebben we gevonden: Zangeres Romy Monteiro en Presentatrice Marieke Elsinga staan samen met The Young Ones op de planken.

Bestel snel je tickets via: https://goo.gl/coUd3r
25 November was het dan eindelijk zo ver, het Young Ones & Guests concert in een bomvol de Halle in Axel. Een bomvol programma waarin niet alleen The Young Ones het harde repeteren van het afgelopen half jaar zou laten horen, maar zoals de titel al suggereert zouden er ook verschillende gast artiesten komen!

Het concert begon met een openingsact van The Young B@nd, gevolgd door een zang-act van vier leden van The Young Ones. Daarna volgde The Young Ones met afwisselend eigen nummers en telkens verschillende gast solisten, die allemaal uit de regio kwamen! Een zo divers programma op één concert had u nog nooit eerder van The Young Ones gezien! Eigen nummers zoals `Shape of You' of `Afscheid' (de laatste staat met een 360 graden opname op youtube, klik hier om hem te kijken, het is zeker de moeite waard!) werden afgewisseld met nummers van onze gastsolisten zoals `Ring of Fire' van Johny Cash, `Heaven' van Do of `I dreamed a Dream' Uit de musical Les Miserables.

Hopelijk hebben jullie net zo veel van de show kunnen genieten als wij, en zien we jullie allemaal weer terug in April!
Afgelopen weekend is The Young Ones met een grote groep naar Den Haag afgereisd voor het jaarlijkse repetitieweekend. Toen de bus vanuit Hulst eenmaal bij de stay okay gearriveerd was, na een kleine omrit over Scheveningen, stond alles al klaar voor de eerste repetitie van het weekend, inclusief John.
Na de repetitie zou het nog lang onrustig blijven in de Stay Okay, want in de bar stond de karaoke al klaar. Herkenbare (en af en toe iets minder herkenbare) nummertjes kwamen voorbij op dit mini-optreden, waarbij we gelijk een paar extra fans uit Engeland erbij hebben gekregen.
De volgende ochtend begon uiteraard weer met een repetitie, gevolgd door een middag activiteit waarbij de leden in de binnenstad van Den Haag fotobewijs hebben verzameld voor de date van onze repetitieweekend-mascotte, de Gauwden Kabouter. De leden, die in groepjes waren ingedeeld, kregen een wel erg specifieke opdracht, 15 foto's op 15 verschillende locaties in Den Haag. De resultaten waren... bijzonder zullen we maar zeggen, maar uiteindelijk heeft het Kaboutergroepje onder leiding van Jeffrey het het best gedaan en het hart van het Gauwden Kabouter Vrouwtje weten te veroveren. Na een uitgebreid drie-gangen diner ging de bus door naar Scheveningen, waar we met zijn allen een potje Glowgolf hebben gedaan, wat zelfs zo beviel dat een enkel lid bijna in de broek moest plassen van het lachen. Daarna ging een deel van het orkest nog door naar het Haagse nachtleven, waar het nog tot in de late uurtjes onrustig bleef...
De volgende ochtend stond er uiteraard weer een repetitie op het programma. Op deze laatste repetitie van het weekend werden de laatste puntjes nog eens op de i gezet voor het concert in de Halle, en voor het afsluitende concert van het weekend uiteraard. Dit concert zou die middag op DePier in Scheveningen plaatsvinden. Een erg bijzonder concert op een erg bijzondere locatie.
Hopelijk heeft iedereen het naar zijn zin gehad op het repetitieweekend en is het harde repeteren terug te horen in de Halle;)


 Shoutbox

Schrijf ook iets
Door: Petra
13-04-2015 20:45

Afgelopen zaterdag genoten van alle muzikale talenten. Extra genoten van het slagwerk waarbij duidelijk te zien was dat ze er ook echt veel plezier in...

Door: Arno
12-04-2015 19:56

Beste leden, dirigent, bestuursleden en vrijwilligers, Van harte bedankt voor al jullie inspanningen! Het concert gisteren was er één  uit "het bo...

Door: Jorien
12-04-2015 14:34

Lieve Young Ones, Wat een prachtig concert gisteren! Natuurlijk super gastsolisten maar jullie speelden zelf ook geweldig. Het was genieten!

Door: E.Traas
12-04-2015 13:13

Best YoungOnes, gisteren was voor mij het hoogte punt tot nu toe.  Dat jullie goed waren wist ik al maar nu was geluid en licht ook prima in orde. Vo...

Door: John
21-12-2014 03:47

Lieve Young Ones, gefeliciteerd met de prestatie van vanavond. Het was een zeer geslaagde avond, iedereen bedankt voor zijn/ haar inzet de afgelopen m...

Door: Natasja
08-08-2014 12:26

Alweer 25 jaar The Young Ones, wat vliegt de tijd!! Leuk, dat er een reünie is...ik kom zeker langs om bij te kletsen en herinneringen op te halen 

Door: Peter
15-04-2014 07:25

Arno van harte met je welverdiende onderscheiding. Proficiat met het concert van afgelopen zaterdag.   PP Oostburg